Nieuwe Suzuki Vitara 2024: Alle vernieuwingen en prijzen

Nieuwe Suzuki Vitara 2024: Alle vernieuwingen en prijzen

De Suzuki Vitara heeft zich door de jaren heen bewezen als een betrouwbare en veelzijdige SUV. Nu komt Suzuki met een vernieuwde versie van deze populaire auto. Met een verbeterd design, meer technologie en opties belooft de nieuwe Suzuki Vitara 2024 een aantrekkelijke keuze te zijn in het compacte SUV-segment. In deze blog duiken we dieper in de details van wat je kunt verwachten van de nieuwe Vitara 2024.

Design en Exterieur

Het design van de nieuwe Suzuki Vitara 2024 is modern en verfijnd. Subtiele aanpassingen zoals een nieuwe koplampunit, een sportieve voorbumper met pianozwarte grille en extra aangezette zijschermen maken de Vitara net even anders. De aerodynamisch gevormde lichtmetalen velgen en de gewijzigde achterspoiler zorgen voor een lagere CO2-uitstoot. Bovendien zijn er nieuwe kleuropties toegevoegd, zoals Titan Dark Gray Pearl Metallic en Sphere Blue Pearl, die de Vitara een frisse en aantrekkelijke uitstraling geven.

Interieur en Comfort

Het interieur van de nieuwe Vitara is ontworpen met comfort en technologie in gedachten. De gebruikte materialen en het ruime ontwerp maken elke rit plezierig. Het 9-inch multimediasysteem biedt connectiviteitsopties zoals Apple CarPlay en Android Auto™, zodat je altijd verbonden bent. De achteruitrijcamera zorgt voor extra gemak en veiligheid. Met opties zoals kunstlederen en suède bekleding in de Style-uitvoering, biedt de Vitara ook een luxe rijervaring. 

Suzuki Vitara Hybrid 2024 veiligheidsfuncties

De nieuwe Suzuki Vitara 2024 zet hoog in op veiligheid met een reeks geavanceerde systemen die standaard en optioneel beschikbaar zijn. Het Suzuki Safety System zorgt ervoor dat je met een gerust hart de weg op kunt.

  • Suzuki Safety System: Standaard op alle modellen, omvat dit systeem onder andere een noodremassistent, een waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, en een adaptieve cruisecontrol die automatisch afstand houdt tot de voorligger​​.
  • Blind Spot Monitor: Dit systeem helpt bij het detecteren van voertuigen in de dode hoek, wat vooral handig is bij het wisselen van rijstrook​​.
  • Rear Cross Traffic Alert: Waarschuwt voor kruisend verkeer achter de auto bij het achteruitrijden, bijvoorbeeld wanneer je uit een parkeervak komt​​.
  • Rijstrookassistent: Helpt de auto binnen de rijstrook te houden door subtiele stuurcorrecties toe te passen als je onbedoeld dreigt af te wijken​​.
  • Verkeersbordherkenning: Dit systeem herkent verkeersborden en geeft deze weer op het display, zodat je altijd op de hoogte bent van de geldende verkeersregels​​.
  • Parkeersensoren en Achteruitrijcamera: Vergemakkelijkt parkeren door obstakels te detecteren en een duidelijk beeld te geven van de ruimte achter de auto​​.

Suzuki Vitara 2024 prijzen

De nieuwe Suzuki Vitara 2024 biedt verschillende uitvoeringen met bijbehorende prijsklassen en uitrustingsniveaus. De basisuitvoering, de Vitara Comfort, is beschikbaar vanaf €28.995. Deze versie komt standaard met 17-inch lichtmetalen velgen, een 9-inch multimediasysteem, Apple CarPlay en Android Auto™, een achteruitrijcamera, Suzuki Safety System en Climate Control​​.

Voor iets meer luxe is er de Vitara Select, die vanaf €29.695 te verkrijgen is. Deze uitvoering biedt dezelfde basisfunctionaliteiten als de Comfort, maar voegt extra highlights toe zoals parkeersensoren achter, een automatisch dimbare achteruitkijkspiegel, stoelverwarming en het Suzuki Safety System Pro met Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert​​.

De meest luxe optie is de Vitara Style, met een startprijs van €32.195. Deze uitvoering biedt extra opties zoals 17-inch gepolijste lichtmetalen velgen, elektrisch inklapbare buitenspiegels, kunstlederen en suède bekleding, en parkeersensoren voor en achter. Voor extra luxe kan je kiezen voor een panoramisch sunroof voor een meerprijs van €750​​.

Voor degenen die maximale controle willen onder diverse rijomstandigheden, is er de AllGrip Vierwielaandrijving, beschikbaar vanaf €33.295. Deze optie is beschikbaar voor de Select en Style uitvoeringen​​.

Suzuki Vitara 2024 uittesten

De Vitara 2024 eens in het echt bekijken? Dat kan bij Suzuki ADG Hoogeveen en Veendam. Bekijk het model hier verder en maak een afspraak voor een persoonlijk consult. 

Meer informatie


Patrick de Vries
Heb je een vraag?
Neem contact op met ons!